top of page

Online Counselling bij Nostra Forza

Wat is Online Counselling?

Online counselling is een effectieve vorm van hulpverlening waarbij er laagdrempelige gesprekken worden gevoerd. Het doel van deze counselling sessies is dat er op een professionele manier gewerkt wordt aan het herstellen en weer in evenwicht krijgen van een cliënt of een relatie. Een counsellor zal proberen om de huidige situatie zo inzichtelijk mogelijk neer te zetten en zal samen met de cliënt (of cliënten) verkennen welke mogelijkheden er zijn om verder te komen. Door dit inzicht leert de cliënt beter omgaan met de bestaande problemen. Een counsellor begeleidt mensen die privé of op het werk in een situatie terecht zijn gekomen die als pijnlijk, ongemakkelijk of ongewenst wordt ervaren. Counselling is niet alleen bij al bestaande problemen toepasbaar. U kunt het ook preventief gebruiken om juist te voorkomen dat iets een probleem wordt.

 

U hebt zelf waarschijnlijk al veel nagedacht over uw leven en over de situatie waar u in zit. De kans bestaat dat uw gedachten steeds in hetzelfde patroon blijven rond gaan. Het is voor u steeds hetzelfde verhaal, waar u al zo vaak over gedacht hebt. Uw gedachten blijven in hetzelfde kringetje ronddraaien maar het brengt u niet verder. Een counsellor kijkt uit een heel andere invalshoek naar uw situatie. Daardoor kan een counsellor u helpen om uw probleem met andere ogen te bekijken, er op een andere manier over na te denken. De counsellor draagt andere standpunten aan, een nieuwe benadering, een nieuw inzicht. Zo komt u op andere ideeën, waardoor een oplossing ineens veel dichterbij blijkt dan u van te voren aannam.

Counselling richt zich niet alleen op gedachten, ook op gevoelens. Opgekropte gevoelens als boosheid, woede, verdriet en schaamtegevoelens kunnen heel intens zijn. Counselling biedt de cliënt de gelegenheid deze gevoelens nader te onderzoeken, met de mogelijkheid eenvoudiger te begrijpen wat er gebeurt in lichaam en geest. De counsellor zal de cliënt aanmoedigen en helpen de gevoelens te verwoorden.

Het uitgangspunt bij counselling is dat het proces niet te lang moet duren. U zit niet lekker in uw vel, u voelt zich niet gelukkig, u hebt ergens last van. Misschien loopt u er al een tijd mee rond. Dat is niet goed voor u, en daarom moet dat niet te lang duren. Counselling is in principe een kort proces. Het streven van de counsellor is dat u na een gesprek of 8 weer zonder begeleiding verder kunt.

De meerwaarde van online counselling is terug te vinden in:

  •  De vertrouwensband tussen counsellor en hulpvrager die veelal in één op één gesprekken geschapen wordt en steeds meer groeit

  •  De gestructureerde methodiek die de counsellor gebruikt om goed te luisteren

  •  De korte termijn waarop resultaten geboekt kunnen worden die een lange termijn uitwerking hebben

  •  Het open en non-confronterende karakter van counselling, waarbij de cliënt zich veilig kan voelen

  •  De empatische benadering door de counsellor, die daarbij toch de professionele afstand weet te behouden

 

Counselling en online cognitieve gedragstherapie is een succesvolle combi. Om inzicht in bepaalde problemen en gedrag te krijgen maak ik binnen de counselling sessies vaak gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie. Meer informatie over cognitieve gedragstherapie en overige behandelingen kunt u vinden onder online behandelmethoden.  Informatie over de tarieven vindt u onder tarieven en vergoeding.

Terug naar home NL online psycholoog.

Wat maakt Online Counselling effectief?

Meerwaarde Online Counselling

online counselling: de brug naar verbinding
bottom of page