top of page
  • Claire Timmermans

Online Psycholoog: Voordelen van Online Therapie

Updated: Jan 29

Je voelt je al een aantal weken niet zo lekker. Je stemming is wat somber, het slapen gaat steeds slechter en je raakt sneller geïrriteerd. Dagelijkse dingen gaan je zwaarder af. Toch maar eens langs de huisarts denk je dan. Misschien een sluimerende griep, hopelijk kan de huisarts je iets geven waar je van opknapt. Helaas, de huisarts stuurt je door naar een psycholoog. Een psycholoog? Ja, ga er eens over praten, een psycholoog kan je de juiste hulp bieden, krijg je te horen. Je hebt wat suggesties van je huisarts gehad. Vol goede moed neem je er met een paar contact op. Het klinkt hoopvol, echter dan krijg je te horen hoe lang het duurt voordat je een intake kan krijgen: 3 maanden! En dat is dan nog de korte wachttijd. Je komt erachter dat je gemiddeld een half jaar moet wachten voordat je geholpen kan worden. Maar...ik wil het nu! Ik heb NU hulp nodig, niet pas over een half jaar! Herkenbaar? Helaas is dit tegenwoordig de realiteit in GGZ land. Ellenlange wachtlijsten, en jij bent de dupe.

Wat nu?

Als psycholoog en psychotherapeut kom ik dit al jaren tegen. Mensen die eindelijk blij en opgelucht zijn dat ze de stap hebben gezet om hulp te vragen, want dat is echt niet altijd even makkelijk. En dan de teleurstelling die volgt op het nieuws van de wachtlijsten. Hier wilde ik een oplossing voor. Ik wil mensen kunnen helpen op het moment dat ze de hulp ook nodig hebben. Vandaar dat ik de stap heb gemaakt naar online psycholoog  en het geven van online therapie.


online psycholoog  enonline therapie vanachter je laptop wanneer het jou uitkomt

Als online psycholoog ben ik veel flexibeler en kan ik veel meer mensen helpen. Je bent geen reistijd kwijt, je hoeft niet te wachten, je kan meteen aan de slag, zelfs vanuit je eigen vertrouwde omgeving, wanneer het jou uitkomt.

Maar is dit dan niet onpersoonlijk? Nee, helemaal niet. Als online psycholoog praat ik met jou via een beeldscherm en ben ik met online therapie net zo effectief aanwezig als wanneer we tegen over elkaar in een kamer zouden zitten.


Ben jij een Nederlandse expat, semi-expat, student, backpacker of emigrant in het buitenland? Ook dan kan online therapie de uitkomst bieden wanneer je last hebt van psychische klachten. Bij Nostra Forza kan je onder begeleiding van een Nederlandse psycholoog in je eigen moedertaal therapie volgen.


Merk je toch dat je wat twijfelt? Bezoek de website www.nostraforza.com en maak een afspraak via het contactformulier. Ervaar de voordelen en probeer eens uit of online therapie iets voor jou kan zijn.

9 views

Comments


bottom of page