top of page
Sunset

Online cognitieve gedragstherapie

Herkenbaar?

Je hebt last van angstklachten en angststoornissen (waaronder faalangst, sociale fobie, paniekaanvallen, agorafobie, bindingsangst en verlatingsangst), depressiviteit en somberheid of werkgerelateerde klachten zoals overspannenheid, overmatig piekeren, oververmoeidheid en burn-outklachten. Dit beperkt je in het dagelijkse leven en je wilt van de klachten af.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Onderschat de kracht van gedachten niet. Wat je denkt, bepaalt hoe je je voelt en wat je doet.

 

Daarom kan een combinatie van twee vormen van psychotherapie jou helpen: cognitieve therapie en gedragstherapie.

 

Cognitieve therapie gaat over je manier van denken en de daarbijhorende emoties. Gedragstherapie richt zich vooral op het veranderen van niet-helpend gedrag. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat CGT zeer effectief is bij veel psychische problemen.

Dit kun je verwachten

Samen bespreken we jouw gedachten en gedrag die bijdragen aan je klachten. Onze aandacht richt zich op het in kaart brengen van je denkpatronen, aangeleerde gewoonten en situaties waarin problematisch gedrag zich voordoet. Dit doen we zonder te lang stil te staan bij het verleden.

 

Als cognitief gedragstherapeut en -psycholoog stel ik concrete doelen voor je op, geef ik je inzicht in je gedachten en help ik je denkwijze te veranderen. Hierdoor ben je in staat om nare gevoelens te verminderen en ongewenst gedrag aan te passen.

Image by Hide Obara

Daarom Nostra Forza

  • Online cognitieve gedragstherapie op afstand

  • Erkend cognitief gedragstherapeut

  • Ruim twintig jaar ervaring

  • Supervisor van de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt)

  • Videosessies vanuit je eigen, veilige omgeving

  • Geen of korte wachttijden

bottom of page