top of page

Online schematherapie

Herkenbaar?

Je merkt dat je in bepaalde situaties steeds hetzelfde ongewenste gedrag vertoont en wilt patronen doorbreken. Je hebt last van verlatingsangst, bindingsangst, aanhoudende stemmingsklachten, relatieproblemen of opvoedingsproblemen of je hebt een negatief en/of onzeker zelfbeeld, moeite met nee zeggen of je cijfert jezelf te vaak weg. Dit beperkt je in het dagelijkse leven en je wilt van de klachten af.

Schematherapie

In je jeugd ontwikkel je continu ideeën. Over wie je bent, hoe de wereld in elkaar zit, hoe anderen zijn en hoe jij je het beste kunt gedragen om narigheid te voorkomen. Deze ideeën, waarvan je je vaak niet zo bewust bent, noemen we schema’s.

 

Schema's beïnvloeden je gedachten, emoties en gedrag. Online schematherapie is een vorm van cognitieve therapie die jou kan helpen om langer bestaande gedragspatronen te veranderen.

 

De behandeling heeft bewezen zeer effectief te zijn in combinatie met online cognitieve gedragstherapie en online EMDR therapie.

Dit kun je verwachten

Als online schematherapeut help ik je om de oorsprong van je gedragspatronen (schema’s) te begrijpen en daarna te veranderen.

 

Samen kijken we naar wat je als kind meemaakte en hoe je in de vervulling van jouw basisbehoeften gefrustreerd of gekwetst bent. Hoe werken jouw jeugdervaringen door in je huidige dagelijkse leven?

 

Je leert voelen wat je behoefte is en om op een gezondere manier hiervoor op te komen.  Je gedrag verandert, net als je gedachten en gevoelens. Stap voor stap voel je je beter en kom je meer in je kracht te staan.

Image by Ryan Loughlin

Daarom Nostra Forza

  • Online schematherapie op afstand

  • Senior schematherapeut

  • Ruim twintig jaar ervaring

  • Videosessies vanuit je eigen, veilige omgeving

  • Lid bij de Vereniging voor Schematherapie (VSt)

  • Geen of korte wachttijden

bottom of page