Online Schematherapie

Online schematherapie is een vorm van cognitieve therapie die mensen kan helpen om langer bestaande patronen van reageren te veranderen, waaronder de manieren waarop ze omgaan met emoties, met zichzelf en met andere mensen.

Schematherapie gaat uit van het idee dat mensen in hun jeugd ideeën ontwikkelen. Over wie ze zijn, hoe de wereld in elkaar zit, hoe andere mensen zijn, en hoe ze zich het beste kunnen gedragen om narigheid te voorkomen en te zorgen dat goede dingen gebeuren. Deze ideeën, waar we ons vaak niet zo bewust van zijn, noemen we schema’s. Schema's beïnvloeden hoe we denken en voelen en hoe we ons gedragen. Meestal passen deze schema's goed bij hoe onze wereld eruit zag, toen we kind waren. De schema’s die bijvoorbeeld worden gehanteerd zijn een emotioneel tekort of verlatingsangst. Een kind kan zich angstig hebben gevoeld, alleen, of verlatingsangst hebben. En ouders kunnen dan niet bij dat verdriet hebben stilgestaan. Boosheid, bang zijn, zich gekwetst voelen, of gepasseerd door ouders, het zijn problemen die met online schematherapie kunnen worden aangepakt.

Het is ook mogelijk dat ouders het kind onvoldoende grenzen hebben geleerd en dat het hierdoor problemen ervaart in contact met anderen. Deze problemen komen met name tot uiting in een liefdesrelatie.

Er zijn drie manieren waarop problemen terug kunnen komen: men is angstig en bang om verlaten te worden, iemand is afstandelijk en vindt het moeilijk om intiem te zijn of er is een patroon van aantrekken en afstoten.

In online schematherapie wordt gekeken naar wat u als kind heeft meegemaakt en hoe u in de vervulling van uw basisbehoeften gefrustreerd of gekwetst bent. Deze vorm van psychotherapie helpt u dus om de oorsprong van gedragspatronen (schema's) te begrijpen en daarna te veranderen. Samen met uw therapeut gaat u kijken hoe uw jeugdervaringen doorwerken in uw dagelijkse leven nu. U leert voelen wat uw behoefte is en u leert daarbij ook om op een gezondere manier voor deze behoefte op te komen. Hierdoor verandert uw gedrag, maar ook uw gedachten en gevoelens. U gaat zich stap voor stap beter voelen, beter voor uzelf zorgen en beter voor uzelf opkomen.

Online schematherapie is onder meer effectief als u last heeft van verlatingsangst en/of bindingsangst en wanneer u relatieproblemen of opvoedingsproblemen ervaart. Schematherapie heeft bewezen zeer effectief te zijn wanneer gecombineerd met online cognitieve gedragstherapie, evenals EMDR online therapie.                                     

Nostra Forza biedt online schematherapie aan. Neem bij vragen over online schematherapie, andere behandelmethoden

(zoals online cognitieve gedragstherapie en emdr online therapie) of onze tarieven, gerust contact met ons op. Tevens kunt u bij interesse in online therapie een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek aan vragen. Tijdens dit gesprek kunt u zien en ervaren wie wij zijn en of u zich comfortabel voelt bij online therapie.

 

Terug naar home NL online psycholoog.

Hoe werkt Online Schematherapie?

Nostra Forza Counselling and Psychotherapy

email: info@nostraforza.com

Follow

  • LinkedIn online psycholoog
  • Facebook online psycholoog

Online therapie is niet geschikt voor u als u in crisis bent. Als u zelfmoord overweegt of denkt dat u het risico loopt uzelf of anderen schade toe te brengen, neem dan contact op met uw huisarts.

©2021 by Nostra Forza.