top of page
Image by Ivana Cajina

Online EMDR therapie

Herkenbaar?

Je wilt een traumatische ervaring verwerken, posttraumatische stress (PTSS) symptomen verminderen of je hebt last van bijvoorbeeld chronische pijn, angststoornissen, depressie, eetstoornissen of een negatief zelfbeeld waarin emotioneel beladen herinneringen en beelden een belangrijke rol spelen. Dit beperkt je in het dagelijkse leven en je wilt van de klachten af.

EMDR therapie

EMDR is een krachtige behandelmethode voor allerlei soorten trauma’s. De afkorting staat voor Eye Movement Desensitisation and Reprocessing.

 

Tijdens de behandeling denk je terug aan een nare herinnering, in combinatie met het maken van oogbewegingen of andere afleiding. Dit zorgt ervoor dat jouw natuurlijk verwerkingssysteem wordt gestimuleerd.

 

Door het werkgeheugen in je brein af te leiden vervaagt de levendigheid van je akelige herinnering. Het wordt steeds makkelijker om hieraan terug te denken en je komt weer in je kracht te staan.

Dit kun je verwachten

Als EMDR Europe Practitioner bied ik online therapie aan voor PTSS symptomen en als onderdeel van een breder behandelplan bij andere klachten.

 

Tijdens de sessies vraag ik je terug te denken aan de gebeurtenis. Inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Dit gebeurt in combinatie met sets van afleidende stimuli.

 

Na elke set neem je even rust en vraag ik je naar opvallende veranderingen. Je zal merken dat je herinnering haar kracht en emotionele lading verliest.

 

Online EMDR therapie is zeer effectief en geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Na enkele sessies ervaar je al verbeteringen.

Image by Jakob Owens

Daarom Nostra Forza

bottom of page