Online Psycholoog, Psychotherapeut en Online Counsellor 

Claire Timmermans 

Online Psycholoog en Online Psychotherapeut

online psycholoog Claire Timmermans

Als BIG geregistreerd psycholoog en psychotherapeut heb ik meer dan 15 jaar ervaring

in de behandeling van psychische problematiek waaronder trauma (PTSS),

overspannenheid, stemmingklachten zoals somberheid en burn-out,

angstklachten en emotieregulatieproblemen. Ik heb gewerkt binnen vrijgevestigde

psychotherapiepraktijken en poliklinische werksettingen van GGZ instellingen.

Ik ben geschoold in verschillende psychotherapeutische behandelmethodes, waaronder

Online Cognitieve GedragstherapieEMDR Online Therapie (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing), Online Schematherapie, Online Mentaliseren-Bevorderende Therapie, Online Cliëntgerichte Psychotherapie en Mindfulness.

De laatste jaren heb ik me, mede vanwege een verhuizing naar het buitenland, toegelegd op het werk als online psycholoog en online psychotherapeut, waarbij het werken met online therapie en online psychotherapie steeds meer op de voorgrond is komen te staan. De ontwikkeling van technologie heeft de wereld kleiner gemaakt, maar kan in de zorg de wereld voor cliënten juist groter maken! De contacten binnen de digitale behandelpraktijk van Nostra Forza verlopen geheel online, via beeldbellen, chatten en email. Ik hoop dat mensen hierdoor een lagere drempel ervaren om hulp te vragen, omdat zij vanuit een eigen veilige omgeving, op een tijdstip welke hun het beste uitkomt, kunnen werken aan herstel middels online therapie.  Onder ERVARINGEN kunt u lezen over ervaringen van mensen die u voor gingen.

 

Als supervisor bied ik online supervisie en leertherapie aan psychologen, gz-psychologen in opleiding (tot cognitief gedragstherapeut) en psychotherapeuten in opleiding. Wanneer psychologen en therapeuten in opleiding met cliënten of patiënten in de praktijk werkt, is supervisie van het grootste belang. Niet alleen voor een optimale behandeling en veiligheid voor patiënten, maar vooral ook voor de ontwikkeling van de psycholoog en therapeut in opleiding. Meer informatie over online supervisie en leertherapie kunt u lezen in een van onze blogs.

Wet BIG: De Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG) is bedoeld om de kwaliteit van de zorg te bevorderen en cliënten te beschermen tegen ondeskundig of onzorgvuldig handelen van zorgverleners. Registratie in het BIG-register geeft duidelijkheid over wat een zorgverlener wel en niet mag doen. Alleen zorgverleners die in het BIG-register staan, mogen de beschermde titel voeren die in de wet staat genoemd.

Lidmaatschappen en registraties:

  • Cognitief Gedragstherapeut bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt)

  • Supervisor van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt)

  • EMDR Europe practitioner bij de Vereniging EMDR Nederland

  • Registratie als Senior Schematherapeut bij de Vereniging voor Schematherapie

  • Registratie als Psychotherapeut in het BIG-register van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport  (89918332516)

Therapie betekent voor mij het samen werken aan verandering in een vertrouwde en veilige sfeer. Het stil staan bij wat er in u omgaat zorgt er voor dat u zich bewust wordt van onderliggende processen in uzelf en in het contact met anderen. Dit biedt ruimte om verandering op gang te brengen en te oefenen met ander, nieuw gedrag. Onderzoek wijst uit dat één van de belangrijkste onderdelen van een succesvolle behandeling de relatie tussen u en uw psycholoog is. We gaan samen aan het werk - het is dus belangrijk dat u zich veilig voelt alles te bespreken en onderzoeken.

Corinne Fledderus 
Online Psycholoog 

Jarenlang heb ik in de GGZ gewerkt met volwassenen met uiteenlopende klachten. Sinds begin 2021 ben ik met mijn gezin naar Duitsland verhuisd waardoor ik de overstap heb gemaakt naar het geven van online therapie. Voor mij betekent online therapie het kunnen blijven uitoefenen van mijn vak in mijn moedertaal. Voor cliënten merk ik dat de flexibiliteit van online therapie maakt dat zij het beter in hun leven kunnen inpassen. Maar bovenal dat het zijn in hun eigen vertrouwde omgeving een gevoel van veiligheid geeft en kan leiden tot een betere integratie van dat wat besproken en ervaren wordt in therapie in hun eigen leven.

Mijn werkwijze als online psycholoog kenmerkt zich vanuit het samen willen begrijpen van de klachten vanuit de relatie met jezelf en de belangrijke mensen om je heen, in het hier en nu én vanuit de betekenisvolle relaties uit het verleden. Om jou contact te laten maken met je gevoel om zo te begrijpen wat jou beweegt. Om vervolgens te kijken naar hoe jij je wilt verhouden tot jezelf en de ander. Hierbij maak ik gebruik van elementen uit de Psychotherapie, Systeemtherapie, Schematherapie en Cognitieve Gedragstherapie.

Corinne_edited_edited.jpg

Rowan Timmermans 
Sociaal Maatschappelijk Werker en Online Counsellor

online counsellor Rowan Timmermans

De stap om naar een professionele hulpverlener te gaan, kan erg groot zijn.

U merkt misschien al een tijdje dat het niet lekker met u gaat,  maar u weet niet zo goed

waar u terecht kunt met uw probleem. Het is goed om uzelf serieus te nemen wat u innerlijk betreft.

En het is vaak nog belangrijker er ook naar te handelen. Veel mensen wachten té lang

met het stellen van vragen. Daar maakt u het uzelf eigenlijk moeilijker mee.

 

Wanneer u op een punt bent aangekomen in uw leven of werk waarop u de grip kwijt raakt, kan ik als maatschappelijker werker en counsellor u helpen om weer in uw eigen kracht te komen. Leven en werken vanuit uw volle potentie. In verbinding zijn met uw omgeving en die dingen doen waar u goed in bent en waar u gelukkig van wordt. Nadat ik als politie agent werkzaam ben geweest, heb ik mij omgeschoold tot maatschappelijk werker, counsellor en coach. Als politie agent heb ik mensen altijd servicegericht begeleid. Ik miste echter een vervolg binnen mijn werk waarin ik mensen tot gedragsverandering kon motiveren. Ik coach graag mensen in het zelf verbeteren van hun leefomstandigheid. Ik ben een energiek persoon en ik hou van creativiteit. Ik kan u originele oplossingen laten bedenken, die op een makkelijk te begrijpen wijze gedemonstreerd kunnen worden, waarbij ik graag kennis en vaardigheden overdraag. Ik behandel cliënten met diverse klachten waaronder angst- en stemmingsklachten. Binnen mijn behandelingen maak ik voornamelijk gebruik van Oplossingsgerichte Therapie en Cognitieve Gedragstherapie.

Geïnteresseerd? Maak via ons contactformulier een afspraak voor een GRATIS EN VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK. Tijdens dit gesprek kunt u zien en ervaren wie wij zijn en of u zich comfortabel voelt bij online therapie.

Terug naar home NL online psycholoog.