top of page
  • Claire Timmermans

Over online relatietherapie

Updated: Jan 29

Online relatietherapie is een methode om weer positief in je relatie te staan. Goed communiceren met je partner is van groot belang. Toch gaat dit niet altijd vanzelf goed. Is het niet merkwaardig dat wij nooit les in relaties hebben gehad? Dat we er vanuit gaan dat dit vanzelf goed gaat?


Het is niet altijd makkelijk om je relatie en je emoties onder de loep te nemen, laat staan ze te uiten. Soms zijn de problemen zo complex dat jullie er zelf niet uitkomen. Met als gevolg ruzies en conflicten. Online relatietherapie is een bepaalde vorm van psychotherapie. Bij relatietherapie gaan de partners samen in therapie. We bespreken de vicieuze cirkel waar partners regelmatig in zitten en helpen deze te doorbreken.


Relatietherapie is ervoor om je weer op weg te helpen als je tegen problemen binnen je relatie aanloopt, zoals:

- communicatieproblemen

- uit elkaar groeien

- conflicten, ruzies waar je samen niet meer uitkomt

- verliefdheid op een ander of vreemdgaan/ontrouw

- jaloezie

- onenigheid over de opvoeding van de kinderen

- niet kunnen praten na het overlijden van bijvoorbeeld een kind

- problemen met de (schoon-)familie

- seksuele problemen

- psychische problemen bij een of beide partners


Hoe online relatietherapie kan helpen:

Jullie worden je bewust van de patronen die ingeslopen zijn en welk aandeel ieder van jullie daar in heeft. We brengen de verschillen in jullie levensgeschiedenis en karakter in beeld. Je gaat helder zien hoe ieder van jullie communiceert en hoe jullie je emoties uiten en welke impact dat alles heeft op jullie relatie. Angsten en behoeftes leer je te benoemen. Je stapt uit de negatieve patronen en gaat ervaren hoe je anders en beter met elkaar kunt leren omgaan. Zere plekken van vroeger kunnen naar boven komen en besproken worden in een nieuwe, vertrouwelijke sfeer, een veilige basis, die langzaam maar zeker steviger wordt. Je ontdekt de kracht van kwetsbaarheid. Want door in alle openheid steun, hulp en begrip te durven vragen aan elkaar wordt jullie emotionele verbondenheid opnieuw groot en hecht. Jullie begrip en geduld voor elkaar groeit. Stapsgewijs breng je een positieve verandering aan in de relatie.


De duur van de therapie hangt samen met de doelstellingen en problematiek.

Soms zijn 3 sessies genoeg en soms zijn dit er 10.


Wanneer ONLINE relatietherapie:

- Het grote voordeel van relatietherapie via internet is dat de sessies zich niet beperken tot in Nederland. Woon je met je partner in het buitenland en/of werk je in het buitenland, en heb je behoefte om de problematiek in je relatie te bespreken in je eigen moedertaal, dan kan online relatie therapie uitkomst bieden.

- Wanneer je beperkt bent in tijd, kunnen jij en je partner werken in je eigen vertrouwde omgeving en wanneer het jou/jullie uitkomt aan de behandeling. Jij en je partner en de therapeut zijn tijdens de therapie sessie allemaal online, daarbij hoeven jullie als partners dus niet op dezelfde locatie aanwezig te zijn. De ervaring leert dat het niet meer of minder makkelijk is om je gedachten en gevoelens openhartig te bespreken via een webcam.


Ben je geïnteresseerd in online relatietherapie? Bezoek onze website www.nostraforza.com en neem vrijblijvend contact op via ons contactformulier. Wij leggen graag uit hoe we je/jullie kunnen helpen.


online relatietherapie: werk aan jullie verbinding, elkaar weer vast kunnen houden

5 views

Comentários


bottom of page