top of page
  • Claire Timmermans

Online Therapie en Counselling voor expats

Updated: Jan 29

Als Nederlands/Engels sprekend, Nederlands gekwalificeerd psycholoog en psychotherapeut help ik u graag. Daar ik zelf een aantal jaren geleden verhuisd ben van Nederland naar het buitenland, begrijp ik hoe ver van huis wonen moeilijk kan zijn, vooral als het gaat om aanpassing aan een nieuwe cultuur.


  • Ben je alleen in het buitenland en ben je sinds kort expat? Misschien heb je moeite om je aan te passen aan een nieuwe cultuur en nieuwe vrienden te vinden. Jezelf dwingen om eruit te komen en die uitnodiging voor een feestje of lunchafspraak te accepteren als je geen enkele ziel kent, is het niet gemakkelijk, vooral voor degenen onder ons die misschien een beetje sociaal angstig zijn!


  • Misschien is je familie met je meegekomen, en moet je een fatsoenlijke lokale school vinden voor je kinderen, een huis, bankrekeningen opzetten en door de lokale bureaucratie navigeren. Het vinden van en wennen aan een nieuwe baan kan veel tijd kosten. Misschien maak je je zorgen en voel je je schuldig dat je niet meer tijd doorbrengt met je partner die je buitenlandse opdracht heeft gesteund. Je verscheurd voelen om voor hen te zorgen en je zorgen te maken over het bewijzen van je waarde in een nieuw team kan vermoeiend zijn!


  • Of misschien begeleid je je partner op hun buitenlandse plaatsing. Ben je dan gewoon de 'tag along'? Hoe zit het met je eigen carrière? Misschien heb je het in de wacht moeten zetten om ze naar het buitenland te begeleiden. Hoe is het om een plek/rol voor jezelf te vinden als ze de hele dag op het werk zijn?


  • Misschien woon je al enkele jaren in het buitenland en is 'thuis' niet langer je geboorteland. Je spreekt misschien vloeiend de lokale taal en bent volledig geïntegreerd in je geadopteerde huis, maar zelfs dit heeft zijn speciale uitdagingen: hoe zit het met het krijgen van kinderen, met pensioen gaan of wanneer je oudere ouders thuis zorg nodig hebben? Je verscheurd voelen tussen je geadopteerde land en je oude huis is een veel voorkomende ervaring voor veel expats. Het kan een aantal hartverscheurende dilemma's opleveren zonder gemakkelijke antwoorden.


  • Het vinden van een goede balans tussen werk en privé is moeilijk voor elke drukke professional, maar als je ver van je sociale netwerk en hobby's bent, kunnen we merken dat we steeds meer werken en ons steeds minder tevreden voelen met ons leven. Moeilijke levensgebeurtenissen zoals het verliezen van een geliefde, pesten op het werk of relatieproblemen kunnen de druppel zijn die de emmer doet overlopen en depressie of angst kan binnensluipen.Als je in het buitenland woont, spreek je misschien veel in een andere taal. Maar wanneer het gaat om het bespreken van persoonlijke klachten die bovengenoemde uitdagingen met zich mee kunnen brengen, doe je dat waarschijnlijk het liefst in je eigen moedertaal waarin je je vaak toch het beste kan uitdrukken. Met een online psycholoog is het mogelijk therapie gewoon in je moedertaal te volgen. Bovendien kan je de behandeling met dezelfde psycholoog voortzetten in het geval dat je weer naar Nederland terugkeert dan wel naar een ander land verhuisd.


Online therapie is niet alleen voor expats die problemen ervaren die betrekking hebben op het bestaan van een expat. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je al klachten had toen je nog in Nederland of elders woonde. Mogelijk ben je al met deze klachten naar een psycholoog geweest, maar moest je stoppen met de behandeling vanwege de verhuizing. Misschien heb je nooit eerder behandeling gehad, maar nu je in het buitenland verblijft heb je hier juist wel behoefte aan.


Door gebruik van moderne middelen zoals beeldbellen, mail en chatten, kan jij toch de behandeling krijgen waar jij behoefte aan hebt. Online therapie bij Nostra Forza wordt naast vergoeding vanuit de basisverzekering, tevens steeds vaker vergoed vanuit internationale zorg-, reis- en expatverzekeringen en/of vanuit werkgevers.


Geïnteresseerd? Bezoek de website voor meer informatie over online therapie, de mogelijkheden en neem contact op via het contactformulier.23 views

Comments


bottom of page