top of page
  • Claire Timmermans

Online supervisie en leertherapie

Updated: Dec 23, 2021


Ervaar de voordelen van online supervisie en leertherapie:

Supervisie en/of leertherapie wanneer het jou goed uitkomt. Dit kan zijn vanuit huis, ideaal als je (kleine) kinderen hebt, geen oppas hebt of de kosten hiervoor wil uitsparen. Of tijdens je werk, indien er geen interne supervisor beschikbaar is. Met online supervisie hoef je niet te reizen, geen extra (vrije) uren op te nemen, en kun je je eigen supervisie en/of leertherapie tussen je eigen werkzaamheden door plannen. Zo kan je je tijd zo effectief mogelijk benutten.


Als psycholoog/psychotherapeut, cognitief gedragstherapeut, EMDR Europe Practitioner en schematherapeut, bied ik online supervisie en leertherapie aan vanuit mijn eigen praktijk Nostra Forza aan psychologen, gz-psychologen in opleiding (tot cognitief gedragstherapeut) en psychotherapeuten in opleiding. Ik ben een geregistreerd supervisor en leertherapeut bij de Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie (VCGt).

Ik heb 15 jaar werkervaring binnen zowel grote GGZ instellingen als kleinere stellingen en eigen praktijk. Ik werk met jongeren, adolescenten en volwassenen waarbij oa sprake is van stemmingsklachten, angstklachten, trauma/PTSS, emotieregulatieproblematiek en persoonlijkheidsproblematiek.

Ik heb veel voldoening en plezier in het geven van supervisie aan collega's. In de supervisie vind ik het belangrijk dat je je als supervisant veilig voelt, je je kan ontwikkelen en dat er humor is.


Lees hier hoe een van mijn supervisanten de supervisie heeft ervaren:

"Ik heb Claire ervaren als een zeer betrokken, inhoudelijk deskundige supervisor. Direct was er sprake van een veilig leerklimaat. Claire straalt rust uit en weet een goede balans te houden tussen positieve feedback en opbouwende kritiek. Juist het feit dat zij kritisch kan zijn onder mij daarin het idee te geven dat ik iets "fout" heb gedaan maakte dat ik mij kwetsbaarder op durfde te stellen. Er was in de supervisie geen sprake van 1 goede of foute manier maar er werden meerdere kanten belicht. Claire liet mij vooral nadenken over hoe een andere aanpak anders had kunnen uitwerken. Het feit dat zij veel aandacht heeft besteed aan mij als behandelaar en hoe ik me het best kan inzetten als therapeutisch instrument, heeft ervoor gezorgd dat ik mij meer bewust ben van mijn eigen acties. Zij heeft mij gestimuleerd om heel erg op zoek te gaan naar mijn eigen identiteit als therapeut. Dit heeft mij niet alleen gesterkt in professionele, maar ook in persoonlijke zin.

Ik wens anderen dat zij ook kunnen profiteren van Claire als supervisor. Het gaat haar heel natuurlijk af en zij stimuleert de supervisant om het beste uit zichzelf te halen. Kwetsbaar opstellen tijdens de supervisie maakt zij door haar houding heel veilig en daardoor makkelijk.

Kortom: ik kijk er met veel plezier en voldoening naar terug. Zij heeft veel betekend in mijn groei als therapeut"

Karin, psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog.


Over supervisie en leertherapie:


Wat is supervisie:

Supervisie is een van de meest zinvolle en leuke onderdelen van een opleiding. Supervisie is vakgerichte persoonlijke begeleiding, gericht op de ontwikkeling van het professioneel functioneren van de supervisant.

In de supervisie bespreken we enerzijds casuïstiek aan de hand van verschillende denk- en handelwijzen en theorieën uit de Cognitieve Gedragstherapie. We besteden aandacht aan functie- en betekenisanalyses, de casusconceptualisatie, het bewaken van je agenda, opstellen behandelplan en uitvoeren van verschillende interventies. Anderzijds staan we regelmatig stil bij therapeutische processen en complexe relaties, zowel met cliënten, cliëntsystemen als met collega's en het werken in een team. Als supervisant wordt je je steeds meer bewust van welke invloed jij hebt op het behandelproces en jouw rol daarin als therapeut.


Wat is leertherapie:

Leertherapie is begeleiding met als doel het ontwikkelen van het vermogen tot zelfreflectie van de therapeut in opleiding. Door leertherapie leer je als therapeut in opleiding je eigen reacties op (problemen van) cliënten te erkennen en herkennen. Daarnaast leer je hoe je je eigen denkpatronen en gedrag kan beïnvloeden en daardoor je beroepsuitoefening kan optimaliseren.


Meer informatie:

De kosten voor online supervisie en leertherapie bedragen 100,00 per 45 minuten.

Mocht je meer informatie wensen over online supervisie en/of leertherapie of over mij als supervisor, neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier op de website www.nostraforza.com of via info@nostraforza.com.


online supervisie en leertherapie van achter je laptop in je eigen omgeving wanneer het jou uitkomt


20 views

Comments


bottom of page